top of page
hulp.png

Hulpprogramma's

Haast gratis programmaatjes.

(1) Wie niet zo goed overweg kan met de Windows10 structuur kan met een eenvoudig programmaatje het uiterlijk van Windows10, er uit laten zien als Windows7. Het programma heet Start10 en kost slechts € 6,- voor onbeperkt gebruik op één PC/Laptop.

(2) Wilt u een afdruk van het scherm of een gedeelte van het scherm, dan is het gratis Greenshot de oplossing.

(3Een programma voor hulp op afstand: TightVNC. Hiermee kan ik / kun jij op afstand iemands scherm overnemen en hulp bieden.

Synology.png

Opslag van foto's en bestanden

Waarom dat belangrijk is!

(-) Er zijn mensen die al hun foto's en bestanden op een externe USB-schijf bewaren. Na een stevige val op de plavuizen of bij diefstal is dan alles weg!

(+) Als je de foto's en bestanden op je computer regelmatig kopieert naar een externe USB-schijf dan ben je er zeker van dat je géén foto's of bestanden verliest als de harde schijf van je computer defect raakt of als je USB-schijf defect raakt of wordt gestolen.
(
++) Veiliger is het dan om je dierbare foto's en bestanden op te slaan op een NAS (Network Attached Storage), die je met een netwerkkabel gewoon aansluit in de meterkast bij de Router/modem. De NAS kan worden uitgevoerd met twee of méér schijven gespiegeld, zodat er geen gegevensverlies optreedt als één van de schijven defect raakt. De meeste NAS-sen zorgen er voor dat een geplaatste vervangings-schijf automatisch wordt geïnitialiseerd en gespiegeld, zodat uw gegevens weer veilig zijn. Groot voordeel: alle computers/Laptops/telefoons op uw netwerk kan toegang worden verleend op de NAS, met lees/schrijf of alléén lees-eigenschappen. (+++) U kunt dan alsnog automatisch een Backup laten maken van de NAS naar een USB-schijf en deze b.v. in uw auto bewaren, zodat bij diefstal of brand u toch nog alle foto's en bestanden hebt. (++++) Bovendien is het ook mogelijk om automatisch een Backup te maken in de Cloud of op de NAS van een goede vriend/kennis, die in ruil ook een Backup van zijn eigen gegevens kan maken op uw NAS.

Wil je meer weten bel dan 0653181937 voor vrijblijvend voor informatie.

DS1515.png

Backup van bedrijfsgegevens

Waarom dat nog belangrijker is!

Veel bedrijven maken regelmatig een Backup van de Server of hoofdcomputer op een USB-schijfje. Vaak verdwijnt dat USB-schijfje na de Backup in één of ander 'geheim' laatje, in de hoop dat het inbrekersgilde het daar niet zal vinden. Zo'n Backup is natuurlijk een 1-op-1 Backup of slechts alleen de belangrijke bestanden.
Wordt er inderdaad ingebroken dan zal een nieuwe PC of Server helemaal vanaf de grond moeten worden opgebouwd en daarna alle programma's geïnstalleerd en pas daarna de bestanden teruggezet kunnen worden. Hopelijk kun je je voorstellen wat er moet gebeuren als b.v. het kantoor zwaar is beschadigd door b.v. brand op bluswater.

Veel veiliger is het daarom om een Backup z.g.n. buiten de deur op te slaan en nog mooier om dit automatische elke dag te laten doen, zodat bij calamiteiten altijd de laatste Backup voor handen is.

Wil je meer weten bel dan 0653181937 voor vrijblijvend voor informatie.

eset2_2.jpg

Anti-Virus

Je kunt niet meer zonder!

Tegenwoordig is het niet meer verantwoord om zonder een Anti-Virus-programma op je computer te werken. Met de steeds slimmere dieven die zich voordoen als je eigen bank of kind kost het je geld als ze je in hun klauwen krijgen. Met b.v. Ransomware kan je hele computer gelockt worden en al je foto's en bestanden met een onbekend wachtwoord worden versleuteld. Pas na het (meerdere keren) betalen van een flinke som geld kunnen je foto's en bestanden weer worden gelezen (als je geluk hebt).
Er zijn gratis Anti-Virus programma's (
AVG) die de meeste bedreigingen wel tegenhouden. Uiteraard zijn de betaalde versier uitgebreider en beter bestand tegen kwaadwillende personen. Al 7 jaar op rij komt ESET als beste uit de test en is leverbaar in verschillende beveiligingsniveau's, van Anti-Virus, Smart Security tot aan complete beveiliging voor Servers. Uiteraard leverbaar voor Windows, Mac, Android en Linux-apparaten.

Wil je meer weten en 10% korting krijgen, bel dan 0653181937 voor vrijblijvend voor informatie.

bottom of page